DEZINFEKCIJA MEĐUBLOKOVSKIH POVRŠINA

Blog Single

Poštovani korisnici,

U nastavku vam prenosimo zvanično obaveštenje JKP „Gradska čistoća“.

"JKP „Gradska čistoća“ od dana 31.03.2020. godine počinje akciju dezinfekcije međublokovskih površina na teritoriji deset beogradskih opština koje su u nadležnosti ovog preduzeća.

Površine u okviru velikih stambenih blokova biće dezinfikovane sredstvom na bazi aktivnog kiseonika koje će se prskati pomoću raspršivača prilagođenim baš za ovu namenu, sa 16 pikap vozila koja se inače koriste za zaprašivanje komaraca.

Direktor JKP „Gradska čistoća“, Marko Popadić kaže da će se ova akcija kontinuirano sprovoditi sa ciljem da se spreči ulazak koronavirusa u stambene zgrade što je od ključnog značaja za stanovništvo.

Tokom vanredne situacije, pored redovnih aktivnosti odnošenja smeća i čišćenja, ekipe JKP „Gradska čistoća“ redovno peru ulice, trotoare, autobuska stajališta i sudove za odlaganje otpada pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korona. Pored toga preduzeće dezinfikuje i prilaze kliničkim i bolničkim centrima, kao i domovima zdravlja.

Higijena u gradu Beogradu je u ovom trenutku od ključne važnosti i iz JKP „Gradska čistoća“ zahvaljuju svim sugrađanima koji poštuju apele i ne zanemaruju značaj očuvanja životne sredine, pravilno odlažu otpad, zatvaraju poklopce na kontejnerima i u posebne kese odlažu iskorišćene maske, rukavice i papirne maramice, kako bi zaštitili komunalne radnike „Čistoće“. "

S poštovanjem,

City Facility